Translan verkkosivuja uudistettu

Mikäli luet tätä ilmoitusta, olet todennäköisesti huomannut, että Translan sivuja on uudistettu jälleen ronskilla kädellä.

Järjestömme verkkoviestintä on tähän mennessä ollut parhaimmillaankin huteralla pohjalla. Tähän on ollut monia syitä, joihin ei ole tässä tiedotteessa tarpeen syventyä. Verkkoviestintä on kuitenkin äärimmäisen käytännöllinen ja tärkeäkin osa järjstömme viestintää, joten sen kehittämiseen on toisinaan järkeenkäypää satsata vähän aikaa. Olemme jo jonkin aikaa julkaisseet sivustollamme ilmoituksia tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista, ja uusilla sivuillamme tähän pyritään panostamaan entistä enmmän, jotta verkkosivujamme voidaan pitää todella luotettavana ja ajantasaisena tietolähteenä Translan asioissa.

Translan uudet sivut on toteutettu nykyaikaisen sisällönhallintajärjestelmän avulla, mikä tarkoittaa, että sisällön tuottamiseen ja julkaisuun ei vaadita lainkaan teknistä osaamista (ohjelmointi, tms.). Esimerkiksi tämän sivun laatiminen oli kuta kuinkin yhtä helppoa kuin uuden tekstiasiakirjan luominen LibreOfficessa. Sisällön tuottaminen sivuille on siis vaivatonta, ja sivustoa voivat helposti ylläpitää useat Translan aktiivitoimijat. Uudistuksen tavoiteena onkin ollut, että yhä useammat Translan aktiivitoimijat voivat tiedottaa omista asioistaan käyttämällä verkkosivuja.

Uudistettu sivustomme toimii myös eräänlaisena julkisena arkistona Translan toiminnasta. Tähän saakka järjestöämme on vaivannut hieman se, että mihinkään ei tallennu kunnollista tietoa siitä, mitä Translassa on ennen tehty. Järjestömme aktiivijäsenistön vaihtuvuus on tyypillisesti nopeaa, joten pestien sujuvan perimisen kannalta olisi tärkeää, että uudet jäsenet voivat helposti tutustua esimerkiksi menneisyydessä järjestettyihin tapahtumiin ja vanhoihin tiedotuskäytäntöihin.

Tähän mennessä pääasiallisena tiedotuskanavanamme on toiminut sähköpostilistamme Translalista, jonne olemme lähettäneet viestejä tapahtumista ja toiminnastamme. Sähköpostilistan ongelma on kuitenkin se, että sähköpostit hukkuvat helposti inboxiin, eikä niiden sisältöön ainakaan enää useampien vuosien kuluttua todennäköisesti pääse käsiksi. Toimivat ja helppokäyttöiset verkkosivumme toivon mukaan paikkaavat tämänkin ongelman. Tarkoituksenamme on, että kaikki verkossa julkaistava sisältö lähetetään myös usein käyttämillemme postilistoille, jolloin jäsenistömme pystyy hankkimaan saman tiedon itselleen sopivasta tietolähteestä. Jatkossa käytämme myös puskaradiota ja yliopiston käytävillä huutelua tehokkaana viestintämetodina.

Eräs merkittävä uudistus sivustollamme on myös mahdollisuus kommentoida julkaisemiamme sisältöjä. Kommentit ovat vaivaton ja suora tapa ottaa yhteyttä Translaan koskien päivänpolttavia asioita. Järjestömme verkkovastaavan tehtäviin on samassa yhteydessä lisätty kommenttien valvonta, jotta sisältöjen yhteyteen jätetyt kommentit eivät jää meiltä huomaamatta.

Tulemme lisäämään sivuillemme tuoretta sisältöä ja muutamia uusia ominaisuuksia lähitulevaisuudessa. Toivomme että opitte seuraamaan sivustoamme säännöllisesti, ja että pystymme tarjoamaan teille hyödyllistä tietoa mukavasti sisäistettävässä muodossa.

Otamme aina mielellämme vastaan palautetta sivustoistamme ja toiminnastamme. Uusi sivustomme on vielä nuori, ja vaikka sitä on tietenkin testattu perusteellisesti ennen julkaisua, ongelmia voi löytyä. Mikäli kohtaat bugin tai jokin asia ärsyttää sinua, ilmoita asiasta meille. Palaute on tärkeää sivuston kehittämisen kannalta :)