2017

Tältä sivulta löydät Transla ry:n hallituksen jäsenet ja heidän esittelynsä.

Hallituksen jäseniin saat parhaiten yhteyden sähköpostitse – osoitteet on ilmoitettu esittelytekstien yhteydessä. Koko hallitukseen saat yhteyden osoitteella translahallitus@uta.fi.

Jari Juutinen

juutinen.jari.j(at)student.uta.fi
Puheenjohtaja
Jäsen
Moro! Alotin englannin kääntämispuolen fuksina syksyllä 2015 ja samalla jotenkin päädyin mukaan Translan toimintaan ja nyt toiminkin sitten kyseisessä järjestössä puheenjohtajana. Sivuaineena tällä hetkellä ainakin ranska, ja enköhän kaikkea muutakin jännää vielä keksi, välillä pientä ylisuorittamisen makua. Vapaa-ajalla kattelen paljon leffoja ja pelailen sekä juoksen ja uskottelen itelleni että käyn salilla vaikka mun pulkannarukädet kertoo muuta. Nii ja oon Imatralta kotosin, mikä selittää sen että puhun paljon (liikaa). Tykkään kaikista ja mulle saa aina tulla jutteleen!

Emmi Juolahti

Juolahti.Emmi.K(at)student.uta.fi
Rahastonhoitaja
Jäsen
Moi! Oon Emmi, 20-vuotias enkun käännöspuolen fuksi. Paluumuutin Vihdistä takaisin Tampereelle opiskelemaan ja ehdin jo eksyä syvälle opiskelijaelämän suloisiin syövereihin. Syyllistyn hyvin usein vapaaehtoisuuteen ja siksi päädyin myös Translan rahastonhoitajaksi. Olen myös huono pitämään nenääni erossa järjestöelämästä. Toteemieläimeni on pinkki yksisarvinen, ja oon eSports-penkkiurheilija. Harrastan intohimoisesti teatteria sekä laulan liikaa ja liian kovaa. Voimahalit on mun erikoisalaa, ja mulle kannattaa tulla juttelemaan aina, kun kaipaa kuuntelijaa, vertaistukea tai muuten vaan seuraa.

Jatta Vuorinen

vuorinen.jatta.h(at)student.uta.fi
Some- ja tiedotusvastaava, kulttuurivastaava, varapj
Jäsen
Hei! Mä olen Jatta ja rehellisesti sanottuna ihan pihalla suurimman osan ajasta. Tämä johtuu siitä, että tein kandintutkinnon Briteissä ja nyt yritän selvitellä miten Suomessa opiskellaan yliopistossa. Kuulostaa hyvältä, eikö? Ainakin olen oppinut mistä hakea tietoa, kun ei jotain asiaa tiedä! Aloitin siis viime syksynä maisterivaiheen opinnot ja ajattelin, että hallitus on helpoin tapa päästä suoraan asian ytimeen. Tykkään olla äänessä ja roikun paljon somessa, joten lobbasin tiedotusvastaavan pestin puolesta heti kun kehtasin. Kääntämisen lisäksi kiinnostaa mm. sukupuolentutkimus. Vapaa-aikaa ei ole, koko ajan on hommaa. Somejutuissa otan mielelläni hallituksen ulkopuolisiltakin ideoita, viestiä vaan tulemaan. Kännykkä kädessä kiinni 24/7, joten minut saa aina kiinni jos on juteltavaa. p.s. en osaa pilkkusääntöjä, mutta oon kielenhuollon kurssilla, eli yritän kovasti!

Viivi Lipponen

Lipponen.Viivi.M(at)student.uta.fi
Sihteeri, AJ-tila- ja kahvituntivastaava
Jäsen
Hola! Nimi on Viivi, tutkinto-ohjelma saksan kieli ja opiskeluvuosi kolmas. Syntyjään Tampereelta. Kandia yritän rääpiä kasaan ja muuten olen oman opiskelijaelämäni jokapaikanhöylä. Saksan opiskelijoiden ainekerho Lederhosenin rahastovastaavana toimin toista vuotta, Translan sihteerinä aloitin nyt virallisesti vuoden alusta ja lisäksi kokoustan oman tutkinto-ohjelmani opejen kanssa OPS-työryhmässä. Isona haluaisin kääntäjäksi ja yksi haaveistani on joskus kirjoittaa ja julkaista jokin kirjallinen teos. Jos joskus liikenee vapaa-aikaa ankaran opiskelun (*tirsk*) ja viikonlopputöiden jälkeen, niin sen kulutan mielelläni hauvavauvelini kanssa lenkkeillen, elokuvia katsellen, salilla hauiskääntöjä pusertaen tai nukkuen kuin siili talvihorroksessa. Lahjuksiksi hyväksyn erinäisiä vege-popsittavia tai jääkylmän Batteryn, mutta ilmankin saa tulla jutulle, uusiin ihmisiin tutustuminen on mukavaa!

Senja Ukkonen

ukkonen.senja.u(at)student.uta.fi
Sosiaalipoliittinen vastaava
Jäsen
Hallo! Olen toisen vuoden saksan opiskelija, sivuaineista ahdistuva ja äärimmäinen suomen kielen vaalija, vaikka puhun miten sattuu ja sanajärjestykseni muistuttaa toisinaan opiskelemaani germaanista kieltä. Kuulun haalarittomaan vähemmistöön (kun en muutenkaan käytä ikinä pitkiä housuja), enkä nössönä aina jaksa notkua baareissa, mutta sosialisoidun mielelläni selvänäkin Pinni B:n käytävillä tuttuja (ja tuntemattomiakin) ahdistellen. Vapaa-aikani kuluu lähinnä työntekoon, kahden kissavauvani aiheuttamien sotkujen siivoamiseen ja kotona viinin nautiskeluun. Lähden kuitenkin varsin spontaanisti mielelläni ulos syömään, juomaan ja/tai keskustelemaan, oli aiheena sitten IBS-vaivat, Maunderin minimi, paskat telkkariohjelmat tai opiskeluahdistus.

Elli-Noora Nieminen

Nieminen.Elli-Noora.H(at)studen.uta.fi
Tapahtuma-, liikunta- ja narikkavastaava
Jäsen
Moikka! Olen syksyllä käännösopinnot maisterivaiheessa aloittanut ranskanlukija, joka on viime keväänä kotoutunut takaisin Versaillesista Tampereelle. Suomalaisessa opiskelijaelämässä on siis vielä opeteltavaa, mutta huimaa kehitystä on jo havaittavissa! Kerran ehdin jo vannomaan etten enää mihinkään järjestöhommiin rupea, mutta tässä sitä taas ollaan… Jos johonkin ryhdyn, teen sen kunnolla tai ainakin parhaani mukaan, joten tarkoituksena on kehittää translan tapahtumatarjontaa. Uudet ideat ovat siis tervetulleita! Mulle saa myös tulla juttelemaan ihan melkeimpä mistä vain. Oon todella puhelias, sosiaalinen ja omasta mielestä melko liikunnallinenkin tyyppi.

Madita Löwenherz

Steffens.Madita.X(at)student.uta.fi
International Organizer
Varajäsen
Na, was geht? :) I started studying German Language and Culture as a Masterfuksi in 2016 at Tampere University and somehow I got into Transla as International Organizer to sparkle a bit of international charm. Not only that I came to Finland as a German to study German (amazing story, I can tell you at some EE), I can't even speak proper Finnish yet, but I'm trying hard to catch up as soon as possible. I'm happy to intensify intercultural exchange; so, in case you have any problems or ideas to spread the international spirit, don't hesitate to contact me. Outside university you can usually find me in Kenneli or at Pinni C, see you there!

Laura Liljanto

liljanto.laura.e(at)student.uta.fi
Translinkki-käännöspalvelun koordinaattori, nettisivu- ja ulkosuhdevastaava, Translankarin päätoimittaja
Jäsen
Moro! Opiskelen monikielistä ja teknistä viestintää. Kielet on mun juttu ja sen vuoksi, tai siitä huolimatta käytän kaikkia osaamiani kieliä sekaisin. Yliopistolla haahuilen laput silmillä, koska mietin koko ajan seuraavaa "hyvää" vitsiä tai sanaleikkiä, eli jos haluat rupatella niin otathan minusta tukevan otteen. Harrastan futista ja futsalia APAn joukoissa, nikkarointia, kikkarointia, käsitöitä, leffarepliikkien ennustamista ja yletöntä kahvinjuontia. Nous meet senare e sprechen mukavia. 厕所在哪里?

Ilona Pöyhönen

Poyhonen.V.Ilona(at)student.uta.fi
Tuutorvastaava
Varajäsen
Terppa, oon vuonna -96 syntynyt ja 2015 yliopistossa aloittanut englannin opiskelija, joka luisui alitajuntaisesti käännöspuolelle ja jäi sinne ikuisiksi ajoiksi. Hallitukseen en aikonut mennä pikkuvarpaallakaan, mutta kuinkas sitten kävikään ja nyt oon Translan tuutorvastaava ja SASin puheenjohtaja. Joskus naamalla on vähän resting bitch face tai univajeiset simmut, mutta lähestyä saa, jos haluaa puhua esim. patologisesta prokrastinoinnista, Translan hallituksesta/SASista, tai kaikista muista sarjoista paitsi niistä joita en oo nähny. Mut löytää todennäköisimmin: a) syömästä Minervassa mun päivän toista salaatitonta lounasta b) opiskelemasta aka juoruamasta LTL-luolasta c) vitoskerroksen pianon äärestä pimputtelemasta sitä yhtä osaamaani biisiä. Catch me if you can.

Lauri Rantanen

Jäsen
Hoi! Täällä huutelee Lauri, vaarallisesti n:ttä opiskeluvuotta, mutta onneksi myös kandin papereita lähestyvä nordisti (lausutaan muuten ungefär "nudisti"). Ja luultavasti ensimmäinen sellainen tässä hallituksessa sitten Kekkosen. Ainejärjestötoiminnassa olen kyllä ollut mukana pidempään kuin yliopistolaki sallii, mutta tähän asti vain punaisten puolella - nyt kuitenkin pelaan iloisesti kumpaankin maaliin! Voinko siis edes teoriassa ryssiä mitään? Enivei, vastuualueita mulla ei ole, ja muutenkin notkun tässä poppoossa vain varalla (eihän sitä toki tiedä, jos Suomesta vaikka loppuis kahvi ja jäisin tänne yksin pyörittään tätä sirkusta), mutta mikäli jokin askarruttaa, nykäise hihasta tai lähetä vaikka kirjekyyhky! Mistään en tosin mitään tiedä, mutta tiiän paljon tyyppejä, jotka tietää!

Anna Kröger

Ympäristövastaava
Jäsen
Heippahei kaikille! Olen siis Anna, toisen vuoden englannin kääntämisen ja tulkkauksen opiskelija. Pari vuotta olen ehtinyt Tampereella asua opiskellen englannin lisäksi lukuisi kieliä, mm. ranskaa ja kiinaa. Vapaa-ajallani harrastan partiota ja luen paljon, yritän myös kokata kasvisruokaa (usein huonolla menestyksellä....). Kuten pestistä näkyy on ympäristökin ihan jees juttu!