2014

Roni Karlsson

Puheenjohtaja, ulkosuhdevastaava
Jäsen
Moronnääs! Olen 21-vuotias toisen (kolmannen, jos luet tätä syksyllä) vuoden saksan kääntämisen opiskelija. Valinnaisina opintoina pyörivät englanti ja politiikan tutkimus. Ennen puheenjohtajuuttani toimin Translan hallituksen jäsenenä ja tuutorivastaavana. Olen kotoisen Salosta, mutta tamperelaistumisprosessini on jo kovassa vauhdissa. vapaa-aikani kuluu lähinnä jääkiekon ja metallimusiikin parissa. Minun puoleeni voi kääntyä kaikenlaisen Translaan liittyvän asian tiimoilta sekä tietysti, jos olet kuullut jostain hyvän vitsin. Ei mul muuta.

Risto Jouttijärvi

Varapuheenjohtaja, tutor-vastaava
Jäsen
Moro! Oon syksyllä 2013 alottanut englannin opiskelija. Ainejärjestötoiminnassa oon ollu heti alusta saakka mukana, lähde sinäkin! Harrastan salibandya, sukellusta, ja höntsään milloin mitäkin. Väittävät, että teen joskus töitäkin sukelluksen parissa, en vaan oo ite vielä huomannu. Silloin kun en oo kaukameressä, pelikentällä, tai yliopistolla, samoilen Herwoodin utuisessa viidakossa. Jos on jotain kysyttävää tai kommentoitavaa tuutoroinnista tai maalivahdeista ota yhteyttä jollain keinolla (huutaminen on havaittu erittäin tehokkaaks).

Anna Kolsi

Sihteeri
Jäsen

Laura-Kaisa Maijala

Rahastonhoitaja
Jäsen
Olen opiskellut saksan käännöstiedettä syksystä 2010 lähtien ja sivuaineeni ovat politiikan tutkimus ja matkailu. Myös espanjaa ja liiketoimintaosaamista on tullut kokeiltua. Vapaa-ajalla suuntaan usein salille. Tämän vuoden ajan toimin Translan rahastonhoitajana ja pidän yllä jäsenrekisteriä. Jos ja kun siis haluat liittyä Translaan, pistä minulle sähköpostia.

Petri Jones

Kopo- ja sopo-vastaava, kulttuurivastaava
Jäsen
Opiskelen englannin kääntämistä, mutta opiskeluihin liittyviä aktiviteetteja todennäköisemmin minut löytää erinäisistä työryhmistä ja kokouksista tai Translan tapahtumista. Tänä vuonna olen Translassa ensi kertaa vastuussa sosiaalipolitiikasta ja kulttuurista minulle tutumman koulutuspolitiikan ohella. Autan mielelläni ihan kaikessa Translaan liittyvässä tai liittymättömässä - ja pystyn viemään asioita tarvittaessa eteenpäin muissakin konteksteissa. Noin muutoin minusta: tykkään kahvista, kissoista ja Twin Peaksista, koetan opiskella pohjoissaamea ja pyrin edistämään omaa ja muiden onnellisuutta.

Max Lange

Kv-vastaava
Jäsen
Olen saksan käännöstieteen pääaineopiskelija ja myös historiaa olen joskus sivuaineillut. Ainejärjestötoiminnan saralla olen myöhäisherännäinen, sillä virkaanastuminen Translan eri toiminnoissa on tapahtunut neljäntenä opiskeluvuonnani. Jos mieltäsi askarruttaa Translan kv-asiat tai muut Translan toimintaan liittyvät kysymykset, kannattaa vetää minua hihasta. Välitän myös tarvittaessa tietoa Translan vastaaville tahoille - tietenkin luottamuksellisesti. Oluisiin, autoihin ja Saksan matkailuun liittyvissä kysymyksissä annan mielelläni asiantuntijakonsultointia. Yhteyttä voi mm. ottaa jo aikaisemmin mainitsemallani hihamenetelmällä tai sähköpostilla.

Kari Koliseva

Narikkavastaava
Jäsen
Olen saksan kääntämisen toisen vuoden opiskelija. Urjalasta alkujaan tullut tänne Tampereen ja yliopiston ihmeelliseen maailmaan ja kuten näkyy, täällä ollaan vieläkin. Saa tulla vetämään hihasta koulun käytävillä tai lähettää viestiä meikäläisen suuntaan, jos teillä on jotain kysyttävää. PS. Erikoistaitoihini kuuluu mm. narikat.

Noora Leinonen

Tapahtumavastaava
Varajäsen
Olen englannin käännöstieteen neljännen vuoden opiskelija. Sivuaineina olen lukenut sitä sun tätä, mutta eniten noppia on tullut kasaan tiedotusopin puolelta. Tapahtumavastaavana minut löytää useimmista Translan tapahtumista ja sähköpostilistalla mainostan niin Translan kuin muidenkin ainejärjestöjen tapahtumia. Jos ehdottomasti (tai vähemmän ehdottomin sanankääntein) haluat Translan järjestävän esim. flash mobin Alakuppilassa tai vierailevan Pyynikillä munkkikahveilla, ota minuun yhteyttä ja laitan rattaat pyörimään.

Tino Kraft

Webmaster, Translinkki-koordinaattori
Varajäsen
Olen kuudennen vuoden saksan kääntämisen opiskelija. Sivuaineinani luen muun muassa englannin kääntämistä ja informaatiotutkimusta. Vapaa-aikani taas kuluu rakkaiden harrastusteni, aikidon ja kitaransoiton parissa. Ylläpidän myös Translan verkkosivuja ja blogia, joten jos Sinulla on mielipiteitä Translan online-presenssistä, tai haluaisit kirjoittaa juttuja blogiimme, hylkää epäröinti ja ota yhteyttä minuun.

Venla Jokinen

Varajäsen
Olen opiskellut englannin kääntämistä syksystä 2008 lähtien, ja sivuaineiksi olen napannut ruotsin kielen kääntämisen ja yleisen kirjallisuustieteen. Minuun saa ottaa yhteyttä, jos kokee, että voisin osata auttaa jossain asiassa. Olen toiminut Translassa aikaisempina vuosina sihteerinä sekä sähköpostilistavastaavana. Olen kotoisin Hyvinkäältä, ja harrastuksiini kuuluvat videopelit, fanidubbaus, tähtitiede ja kynsitaide.

Sanni Irjala

Varajäsen
Moro! Olen kolmannen vuoden englannin käännöstieteen opiskelija. Sivuaineina luen viron kieltä ja tiedotusoppia. Olen ainejärjestöpuuhissa suht aktiivi ja auttelen järjestämään tapahtumia ja sen sellaista, vaikkei minulla mitään virallista vastaavuutta olekaan. Olen myös ollut kahtena vuotena tuutorina, eli tykkään auttaa ihmisiä, joten laittakaa vaan viestiä jos tarvitsette tukea, turvaa, apua, kaveria, mitä vain! Käyn töissä kassatätinä, sekä vapaa-ajalla kokkaan, jumppaan ja nautin populaarikulttuurin tuotoksista.

Tiina Kontia

Varasihteeri, varakahvituntivastaava
Hallituksen ulkopuolinen toimihenkilö
Vara-aktiivi ja kolmannen vuoden opiskelija: englannin käännöstieteen ohessa luen viroa ja filosofiaa sun muuta kaikkea itselleni hyödytöntä. Saa tulla juttelemaan vaikka porilaisten parhaudesta. Kyl se siit sit.

Pauli Orava

Tapahtumavastaava
Hallituksen ulkopuolinen toimihenkilö
Morkkiskorkkis! Olen Pauli, eräänlainen mielikuvitusolento pohjoisen napapiirin kylmemmältä puolen. Höylään lipastolla päähäni venäjää, saksaa ja pedagogiikkaa jo viidettä vuotta. Aiemmin olen häärinyt Translan voileivissä ties missä tehtävissä, jopa puheenjohtajanakin. Nykyään hoitelen tapahtumavastaavan virkaa erinäisiä kemuja järjestellen. Vapaa-aika kuluu lautapelien, biljardin, leffojen ja ruuanlaiton parissa. Jos mielessäsi on hyvä häppeninki-idea, tule ihmeessä kertomaan. Elä epäröi, sillä tyhmin idea on yleensä se paras idea. Rock ’n’ roll all nite, party every day!

Tuomas Holli

Tiedotusvastaava
Hallituksen ulkopuolinen toimihenkilö
Pöö! Opiskelen englannin kääntämistä ja muuta jännää. Kuulun kokousten vakiokalustoon ja tiedottelen translalistalla.

Iira Ostamo

Ympäristövastaava, tasa-arvovastaava
Hallituksen ulkopuolinen toimihenkilö
Moikka! Apinan varmaan jo moni tunteeki, mut jos on epäselvyyksiä ni oon siis viidettä vuotta yliopistossa kirjoilla ja saksa on työkieli. Viime vuonna puheenjohtajana, tänä vuonna siirryin oppositioon ja hoidan ympäristö- ja tasa-arvoasioita. Jos tuntuu esimerkiks et joku opettaja ei oo reilu tai jotakuta sorsitaan, ni I'm your guy. Saa lähestyy ihan kaiken muunki kanssa, jos on jotain sydämellä. Kovia treenejä!

Elli Oravainen

Kahvituntivastaava
Hallituksen ulkopuolinen toimihenkilö
Vuonna 2009 aloitin englannin käännöstieteen, jossa edelleenkin olen (sitä ennen harhailin hetken toisessa pääaineessa, jossa minun piti olla kuin osaisin hyvinkin saksaa). Olen ollut Translassa lievästi aktiivisena jäsenenä melkein koko tämän ajan ja nykyisin olen vakiintunut kahvitunteja pitäväksi henkilöksi sekä mainosjulisteiden ymsyms graafiseksi toteuttajaksi. Minut voi tunnistaa siitä, että jos näyn jossain niin luultavasti piirrän. Tavallisesti myös näkyvästä tukasta, kirjoitushetkellä siitä että sitä ei sanottavasti näy.