Tänä vuonna palkittuja kääntäjiä

Vaikka kääntäjien arki on usein harmaata ja töitä on joko liikaa tai liian vähän, on mukava huomata, että toisinaan työstä myös palkitaan. Lukukauden 2013-2014 aikana on jaettu useampia palkintoja, joten päätimme tarjota teille lyhyen koosteen vuoden aikana palkituista kääntäjistä.

Syksyllä 2013 pidetyssä kansainvälisen kääntäjäpäivän seminaarissa julkastiin vuosittain jaettavan Repla-palkinnon saajaehdokkaat. Varsinainen Repla-gaala oli marraskuussa, ja voittajaksi valikoitui etenkin Lokakuun liikkeessä aktiivisesti toiminut av-kääntäjäryhmäTykki. Repla-palkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa, ja se on vähitellen vakiinnuttamassa paikkaansa alalla. Lisätietoa gaalasta ja palkinnonsaajasta löytyy muun muassa SKTL:n Kääntäjä-lehdestä.

Valtion kääntäjäpalkinto jaettiin myös marraskuussa 2013, ja sen nappasi pitkän uran suomentajana tehnyt Liisa Ryömä. Ryömä on yksi maamme arvostetuimpia suomentajia ja hänet on palkittu Mikael Agricola -palkinnolla vuonna 2002.

Mikael Agricolan ja suomen kielen päivänä julkaistiin vuosittain jaettavat Agricola- sekä J.A. Hollo -palkinnot. Kyseiset palkinnot jaetaan tunnustuksena erinomaisista kirjallisuuden suomennoksista, ja on palkinnoista ainut, joka onnistuu ylittämään uutiskynnyksen myös kansallisessa mediassa. Tänä vuonna kaunokirjallisuuden Mikael Agricola -palkinnon sai Ilona Nykyri ja tietokirjallisuuden J.A. Hollo -palkinnon Jaana Kapari-Jatta.

Transla onnittelee voittajia!

Lähteet: http://www.sktl.fi/tapahtumakalenteri/uutispankki/?x238687=301602 http://www.sktl.fi/tapahtumakalenteri/uutispankki/?x238687=306020 http://www.sktl.fi/?x18668=367957