Käyttäjän Noora blogi

HOPS, eli Apua, mitä mä teen?!

Lyhenteen HOPS taakse piiloutuu fuksivuodesta monelle tuttu termi Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma. Tiivistettynä kyseessä on opiskelijan, eli Sinun, suunnitelma siitä, mitä aiot yliopistossa tehdä. Jokaisella yliopiston koulutusohjelmalla on oma opetussuunnitelmansa, joka määrittelee mitä kursseja opiskelijan tulee käydä ja mitä yksikkö tarjoaa.

Käännösarvonnan parhaat

Keskiviikkona Tampereen yliopistolla parveili suuri joukko lukiolaisia tutustumassa yliopistoon ja sen tarjoamiin koulutusohjelmiin. Transla oli yhdessä Lexican kanssa edustamassa kielten opiskelua Tampereella, ja vastaili muun muassa lukiolaisten kysymyksiin pääsykokeista.

Tänä vuonna palkittuja kääntäjiä

Vaikka kääntäjien arki on usein harmaata ja töitä on joko liikaa tai liian vähän, on mukava huomata, että toisinaan työstä myös palkitaan. Lukukauden 2013-2014 aikana on jaettu useampia palkintoja, joten päätimme tarjota teille lyhyen koosteen vuoden aikana palkituista kääntäjistä.

Kansainvälinen kääntäjienpäivä - mitä tapahtui? Katso kuvat!

Perjantaina 27.9. järjestettiin Tampereen yliopistolla KAJ:n ja SKTL:n toimesta Kansainvälistä kääntäjienpäivää juhlistava seminaari. Varsinainen juhlapäivä on todellisuudessa syyskuun 30. päivä, mutta koska maanantai on monelle kiireinen työ/opiskelupäivä, pidettiin seminaari perjantaina.

Tapahtumavastaavan haaveet

Hei rakkaat translalaiset ja tervetuloa takaisin yliopistolle!

Toivottavasti kesä(loma)nne sujui mukavasti ja olette ladanneet akkunne tulevaa syksyä varten. Tervetuloa myös uudet fuksit - toivottavasti löydätte syksyn aikana tienne tapahtumiimme ja nautitte yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista!

Tilaa syöte RSS - Käyttäjän Noora blogi