Edustajiston kuulumisia, osa 5

Tässä vielä lyhykäinen selvitys vuoden viimeisestä edustajiston kokouksesta. Tärkeimmät asiakysymykset olivat Tamyn puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta ensi vuodeksi.

Ensin kuitenkin vahvistettiin Tamylle uudet kieliperiaatteet. Suurin taustatarve periaatteiden päivittämiseen oli siinä, että aiemmin voimassa olivat kieli- ja viestintäperiaatteet, joista viestintä kuitenkin oli jo aiemmin lohkaistu omaksi dokumentikseen. Tulkkauksestakin oli puhuttu alustavasti, mutta tähän versioon minkäänlaista mainintaa ei tullut – asiaa kuitenkin ilmeisestikin selvitellään tulevaisuudessa tarkemmin.

Kieliperiaatteiden lisäksi valittiin ennen uutta hallitusta myös opiskelijajäseniä yliopistokollegioon. Valituiksi tulivat Terhi Meriläinen, Toni Valkama ja varajäseneksi Leeni Herrala – kuriositeettina mainittakoon, että tässä on siis kaksi LTL:läistä ja jopa yksi translalainen!

Hallituksen valinta oli sinänsä erittäin suoraviivainen tapaus: seitsemän hakijaa seitsemälle paikalle. Kaikki hakijat siis valittiin. Puheenjohtajasta sentään pääsimme äänestämään. Ehdokkaista, Vapaaboomareiden Eero Kiiskestä ja ViVan Veera Jokipalosta, ensin mainittu valittiin uudeksi puheenjohtajaksi. Muihin hallituksen jäseniin voi helposti tutustua Tamyn uutisesta.

Palatkaamme näihin tunnelmiin ensi vuonna.