Haku: Opiskelijaedustajia opetussuunnitelmatyöryhmiin – hae 31.5. mennessä

Opetussuunnitelmakausi 2012–15 on hiljalleen päättymässä ja uudet opetussuunnitelmat astuvat voimaan elokuussa. Nyt onkin aika hakea uusia edustajia uusiin opetussuunnitelmatyöryhmiin toimikaudelle 2015–18. Kaikki paikat ovat haettavissa; tieteenalayksikön johtaja asettaa uudet työryhmät kesäkuussa. Translan osalta tämä tarkoittaa edustusta seuraavissa työryhmissä:

  • Monikielisen viestinnän ja käännöstieteen OPS-työryhmä
  • Englannin OPS-työryhmä
  • Saksan OPS-työryhmä
  • Venäjän OPS-työryhmä
  • Ranskan OPS-työryhmä

Kaikkiin yllä mainittuihin työryhmiin haetaan nyt sekä varsinaista että varaopiskelijajäsentä, ja niihin voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia minulle (jones.petri.a@student.uta.fi) 31.5. mennessä. Tämän jälkeen Translan hallitus valitsee edustajat ja lähettää tiedon yksikön johdolle, joka asettaa työryhmät.

Opetussuunnitelmatyöryhmät ovat oivallinen paikka vaikuttaa opintojemme rakenteeseen. Vaatimuksena ovat lähinnä kommunikointitaidot; tiedon kulkeminen ainejärjestön ja opiskelijaedustajan välillä on keskeistä. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja minulta tai suoraan ilmoittaa halustaan lähteä mukaan. Kannattaa myös kysellä tovereiltaan, josko heistä löytyisi joku, jolla olisi vähänkin kiinnostusta asiaan; on kaikkien etu, että kaikissa ryhmissä olisi translalaista opiskelijaedustusta.

Tehtävä ei ole järin aikaavievä; etenkin kauden alussa on oletettavaa, että työryhmät eivät kokoonnu kovin usein, todennäköisesti vain muutamia kertoja lukukaudessa. Työhön ei myöskään tarvitse sitoutua koko kaudeksi, vaan myös kauden aikana opiskelijaedustajaa on mahdollista vaihtaa.

Koulutuspoliittinen vastaavanne, Petri Jones